След като два концерта на Роджър Уотърс в Полша бяха отменени заради

...
След като два концерта на Роджър Уотърс в Полша бяха отменени заради
Коментари Харесай

Искат отмяна на концерт на Роджър Уотърс и в Мюнхен

След като два концерта на Роджър Уотърс в Полша бяха анулирани поради позицията му във връзка с Русия и Украйна, в този момент същото заплашва и негова изява в Мюнхен през 2023 г. Баварският комисар по антисемитизма Лудвиг Шпенле прикани за анулация на шоуто, наблягайки, че бившият член на " Пинк Флойд "  е заел безапелационна антисемитска позиция.

Шпенле счита, че музикантът би трябвало да се дистанцира от пропалестинско придвижване, призоваващо за протест на Израел. " Конкретна политика на всяко държавно управление, в това число израелското, може да бъде обект на рецензия, само че съществуването на страната не е предмет на полемика ", споделя той. Лудвиг Шпенле е призовал управляващите в града да анулират планувания за май 2023 година концерт на Роджър Уотърс в Олимпийската зала в Мюнхен, в случай че музикантът не се дистанцира от придвижването " Бойкот, отнемане и наказания ". То призовава музиканти, спортисти и компании да не влагат или вземат участие в събития, провеждащи се в Израел.

През 2018 година центърът " Симон Визентал "  постави държанието на Роджър Уотърс на десето място измежду изразените от звезди антисемитските прояви. Музикантът отхвърли обвиняванията в антисемисизъм, аргументирайки се, че сходни обвинявания се насочат постоянно, когато някой подлага на критика политиката на Израел.

Кметът на Мюнхен Дитер Райтер пък бе сериозен във връзка с мнения на Уотърс за войната в Украйна. " В подтекста на тайните теории, обясняващи съветската експанзия, бих помолил уредниците на концерта да премислят още веднъж дали този концерт би трябвало да бъде извършен ", сподели градоначалникът. 

Киев и Мюнхен са побратимени градове, в този момент украинската столица е под ужасна бомбена офанзива от Русия, припомни още Райтер. Кметът на Мюнхен добави, че е ядосан от решението на Олимпийския парк да провежда концерт на Уотърс и той самият не е имал предварителна информация за това.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР